Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на melamed
Име:
Yolanta Melamed

Възраст:
63

Пол:
жена

Град:
София

Професия:
адвокат

Интереси:
право

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
1

Блог вълни:
0
Последни постинги
 
 
Докога в България ще се предгат толкова безчовечни договори, като този, който протежетана на Нова телевизия предлагат да бъде подписан от Участниците за тяхната прословута игра "Да ти паднат 100 хиляди"?
Той е несправедлив и заробващ!
На пръв прочит става ясно, че отношението към Участниците от страна на Монопола Нова телевизия е като на нацист с палка към гладно еврейско дете. В договорните си ......отношения тази телевизия се изявява като поддръжник на фашистката идея - обикновените хора да бъдат използвани като роби и унижавани, както морално, така и духовно, и подтискани материално и физически!
Съветвам Ви като юрист в никакъв случай да не подписвате подобен род договори - накърняващи човешкото достойнство!
 
 
 
Категория: Други
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове: 1
Източник: http://www.razkritia.com/140189/%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82-100-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8/




Игрите на Нова Телевизия - какво има в договора им с участниците?!



Наглост! Виж как те прецакват в „Да ти паднат 100 хиляди”!

„Да ти паднат 100 хиляди” държи участниците си със сурови условия по договора, които тотално те прецакват.

„Да ти паднат 100 хиляди” прецаква с разтегливи условия по договора с участниците. Има вратички, според които дори да спечелиш голямата награда, могат да не ти платят нищо”, алармира читател на Razkritia.com на редакционната ни поща. Нещо повече – играта е устроена така, че в един момент дори може да се окаже, че ти си този, който трябва да си плати. И то солено.

След проучване в интернет форумите открихме и други подобни сигнали на измамени участници. Оказва се, че клаузите по договора са крайно заробващи и прецакват победителите. „Дори да си спечелил пари и да си се доказал като знаещ играч, от телевизията имат право да не ти платят нито стотинка, ако епизодът не бъде излъчен”, оплаква се препатил участник. Според договора, Нова тв може да НЕ излъчи твоето участие в играта, което автоматично прави печалбата ти невалидна.

Освен това, от „Да ти паднат 100 хиляди” си запазват правото да правят всякакви монтажи със записа от участието ти. По този начин могат да манипулират дори отговорите, които си дал, смятат зрители.

Глобата за неспазване на някое от условията или неизпълняване на нарежданията на екипа на предаването е 5000 лв. От играта „Да ти паднат 100 хиляди” обаче могат да те „канят” да присъстваш в различни епизоди, без да ти плащат никакви разходи около пътуванията. Ако откажеш да се отзовеш на „поканата”, следва глоба от 5000 лв.

След като знаете какви са условията по договора, вие бихте ли се съгласили да участвате в „Да ти паднат 100 хиляди”?
Категория: Други
Прочетен: Коментари: Гласове:
Последна промяна: 15.02.2012 20:35

Щастлив съм, че не приех техните условия. Договорът е ужасен, със заробващи клаузи, а участникът няма никакви права. Дори и да спечели някаква награда при участието си – тоест да се докаже като знаещ и можещ, договорът дава възможност на телевизията да не му я изплати, ако заснетият с него епизод не бъде излъчен. А дали да излъчи епизода или не – решава Нова. Наред с това на участника могат да бъдат наложени санкции в размер минимум на 5000 лв., ако не се подчини на някое нареждане на екипа – без оглед колко разумно или не е то. Санкция в такъв размер може да бъде налагана за какво ли не според техния договор. Подпишеш ли го и при тяхно решение – ти я дължиш. Не само това – Нова придобива всички права върху заснетото за неограничен период от време – имат право да решат да те излъчат където поискат, да те викат да присъстваш в техни други предавания, когато поискат, без да ти заплащат никакви разноски за това, а камо ли хонорар. Запазват си правото да могат да извършват каквито те пожелаят монтажи със заснетите кадри с теб. Така дори и да си отговорил вярно на поставените от тях въпроси в играта, могат във всеки момент да монтират нещо различно. И ти нищо не можеш да направиш срещу това, просто защото си се подписал под договора. И ред други такива неща. Сладко, а?! :)

Единственото право на участника е, да пътува за тяхна сметка до гр. Талин, Естония, където ще се заснеме предаването, като билета е за икономична класа, заплащат три нощувки в хотел избран от телевизията (предполагам отново икономична класа) и на участника се осигурява закуска (явно икономична). Други разноски не се поемат.

Категория: Други
Прочетен: 2460 Коментари: 3 Гласове: 13
Последна промяна: 12.02.2012 08:17
Радвайте се ако не ви изберат! Условията на договора са безумни и изцяло заробващи Участника. Това не е договор между две равнопоставени страни, а диктат на безкрупулен монополист.
Категория: Други
Прочетен: 757 Коментари: 0 Гласове: 2
Така щедро обещаваните "лесни пари" в действителност никога не се изплащат, тъй като съществува "Чл. 16. Нова има право: 3. едностранно и по своя преценка да променя Правилата на Предаването." и "Чл. 24. Нова има право по всяко време и по своя преценка да отхвърля или заменя Участник в Предаването, поради каквато и да е причина."
Категория: Други
Прочетен: 1698 Коментари: 2 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: melamed
Категория: Други
Прочетен: 48579
Постинги: 7
Коментари: 9
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930